Fuse-mediation-logo-typo
Bel voor hulp bij VvE-conflicten: 06-44029845

ARTIKELEN

[Eendaags-mediation: Van conflict naar oplossing in één dag]

  29 oktober 2020
  Margreet Malda

Van conflict naar oplossing in één dag

 

 

Dat klinkt te mooi om waar te zijn niet waar? Van conflict naar oplossing in één dag? Is dat wel mogelijk?  In deze blog leg ik je graag uit dat dat inderdaad mogelijk is. 

Langlopend

De praktijk wijst uit dat partijen mediation pas overwegen als het conflict al langere tijd loopt. Als partijen uiteindelijk zover zijn dat ze én erkennen dat ze een conflict hebben én ze beseffen dat ze er zonder professionele hulp niet uitkomen dan wil men graag snel een oplossing.

De vaart erin

Hoewel het natuurlijk goed is voor de mediation dat de vaart er goed in zit en blijft zitten is dat ook wat de deelnemers graag willen. Daarom zal een mediator de voortgang altijd goed in de gaten houden.

 

Van conflict naar oplossing in één dag

Als het conflict zich ervoor leent ga ik graag met de deelnemers om tafel om een oplossing in één dag te bereiken. Met elk van de deelnemers afzonderlijk heb ik vooraf een telefonische intake. Daarna vinden meerdere een plenaire sessies plaats gedurende één dag.

 

Gemotiveerde deelnemers

De ervaring leert dat de deelnemers zeer gemotiveerd zijn om aan de ‘eendaags-mediation’ te beginnen. Deze motivatie is deels te verklaren door het feit dat de deelnemers de hoop en de verwachting hebben dat, hoewel het een pittige dag zal worden, er mogelijk aan het einde een oplossing is. Maar deelnemers zijn ook extra gemotiveerd omdat het ze een grote tijdsinvestering heeft gekost; het vrij blokken van een hele dag in de agenda’s. Deelnemers willen de tijd goed gebruiken en ‘gaan’ er echt voor. Wat mogelijk ook voor extra motivatie zorgt brengt is dat óók de anderen een hele dag hebben vrij geblokt. Dit toont betrokkenheid en commitment bij alle deelnemers; iedereen wil graag een oplossing zoeken voor het conflict.

Oplossing in één dag: Iets voor jou?

Zit jij in een conflictsituatie met je buren in de VvE, met het VvE-bestuur of met de VvE-beheerder? En wil jij graag snel een oplossing? Misschien kan ik je helpen. Neem gerust contact met me op via het contactformulier of bel: 06-44029845.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:
>>> Overlast van je buren tijdens Corona
>>> Ruzie in de VvE zorgt voor verloedering van panden
>>> Hoe start je eigenlijk een mediationtraject?

Of misschien heb je vragen. 
Kijk dan eens op deze pagina