Fuse-mediation-logo-typo
Bel voor hulp bij VvE-conflicten: 06-44029845

DIENSTEN

[Van conflict naar oplossing]

Fuse Mediation biedt uiteraard volledige mediations. Maar Fuse Mediation geeft ook juridisch advies aan VvE’s, beheerders en bestuurders in conflictsituaties in de VvE. Verder verzorgt Fuse Mediation ook workshops voor VvE-beheerders/accountmanagers. Bij Fuse Mediation zit u niet vast aan een abonnement maar kunt u behalve kiezen voor facturering per afgenomen uur ook kiezen voor een strippenkaart van 5, 10 of 15 strippen.

Hieronder vindt u een korte beschrijving van alle diensten.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en u krijgt gegarandeerd een reactie binnen 48 uur.

 

Via onderstaande formulier kunt u doorgeven welke wijze van facturatie u prefereert. Ik neem vervolgens contact met u op.

13 + 3 =

Mediation [bij VvE zaken]

Voor wie?

De VvE in de breedste zin van het woord: dus leden onderling, maar ook het bestuur en een of meer leden of de VvE en haar beheerder.

Waarom?

Alle leden hebben één heel belangrijk gezamenlijk belang: een goed onderhouden appartementencomplex/flat. De leden moeten hiervoor gezamenlijk zorgdragen. Een conflict binnen de vereniging van eigenaren kan ervoor zorgen dat de communicatie verslechtert, de verhoudingen verharden en het gezamenlijke belang uit het oog wordt verloren. Mediation is dan een prima oplossing. Niet te vergeten: Een goede sfeer binnen de VvE is ook gewoon heel belangrijk omdat het gaat om je buren, je wilt allemaal met plezier wonen in het gebouw. Tijdig ingrijpen is dus nodig.

Duur van de Mediation

Een mediation duurt gemiddeld tussen de zes en acht uur, verdeeld over 3 of 4 sessies. Uiteraard kan een mediation veel korter duren maar ook langer, dit is helemaal afhankelijk van de complexiteit van het conflict.

Meer weten?

Neemt u eens een kijkje op de pagina Veelgestelde vragen

Interesse?

Heeft u te maken met een (dreigend) conflict binnen uw VvE ? Neem dan gerust contact op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie.

 

Juridisch advies [bij VvE- of burenconflicten]

Voor wie?

Voor iedereen die een VvE- of burenconflict heeft, daar een oplossing voor wil zoeken én daarbij wel wat hulp kan gebruiken

Waarom?

Wanneer je betrokken bent in een conflict zijn er meerdere manieren om tot een oplossing te komen. Een daarvan is mediation. Maar het kan ook zijn dat mediation in uw geval niet de beste oplossing is, misschien is het in uw geval beter om de rechter om een uitspraak te vragen of is een oplossing te vinden door middel van  het voeren van een enkel bemiddelingsgesprek. Aangezien ik jarenlange (proces)ervaring heb op het gebied van VvE-recht, huurrecht en consumentenrecht weet ik als geen ander wat de te verwachten kosten en de te verwachten resultaten zijn van verschillende manieren van conflictoplossing.

Wat doe ik?

Nadat ik van u alle relevante stukken en een samenvatting van de casus heb ontvangen, zal ik deze stukken bestuderen. Vervolgens stuur ik u zo snel mogelijk mijn advies toe. Uiteraard zal ik mijn advies persoonlijk toelichten en kunnen we samen doorspreken welke aanpak het beste bij u/uw VvE past. 

Interesse?

Heeft u interesse of heeft u vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier of telefonisch op 06-44029845

Bemiddelingsgesprek [bij VvE-conflicten]

Voor wie?

Iedereen die een conflict heeft met een of meer van zijn/haar buren al dan niet in een VvE

Waarom?

Het kan zijn dat het partijen niet lukt samen tot oplossingen te komen. Het kan dan goed zijn om, om tafel te zitten met alle partijen. Een neutrale derde aan tafel kan helpen om uit een impasse te komen.

Mediation kan voor partijen te ‘zwaar’ worden gevoeld. Een bemiddelingsgesprek is laagdrempelig en kan in veel conflicten voldoende zijn om tot afspraken te komen.

Wanneer alle betrokkenen instemmen met het bespreken van het conflict onder mijn begeleiding, dan ontvang ik graag hun e-mailadressen. Waarna een gesprek ingepland kan worden.

Interesse?

Neem dan gerust contact op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie.

Workshop [VvE conflicten oplossen]

Voor wie? 

Deze workshop is bedoeld voor VvE beheerders/accountmanagers

Waarom?

Als VvE beheerder heeft u er uiteraard belang bij dat de sfeer in een VvE goed is. Wanneer er een conflict is of dreigt te ontstaan is het daarom van belang dat u de vergadering goed kunt adviseren over te nemen stappen. Na deze workshop weet u alles over mediation. Hoe het werkt, hoe lang een gemiddeld traject duurt en natuurlijk wat mediation kost.

In deze workshop komen in elk geval de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Mediation wat is het?
  • Mediation versus andere wijzen van geschillenbeslechting
  • De beheerder een uitstekende verwijzer!

Tijdsbesteding

De workshop duurt een dagdeel

Heeft u interesse of heeft u vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier of telefonisch op 06-44029845

Mediation [bij burenconflicten]

Voor wie?

Iedereen die een conflict heeft met een of meer van zijn/haar buren. 

Waarom?

Burenconflicten zijn zeer ingrijpend voor alle betrokken partijen. Iedereen heeft belang bij een snelle, goede oplossing zodat het weer prettig wonen is. Mediation kan dan een prima oplossing zijn.

Duur van de Mediation

Een mediation duurt gemiddeld tussen de zes en acht uur, verdeeld over 3 of 4 sessies. Uiteraard kan een mediation veel korter duren maar ook langer, dit is helemaal afhankelijk van de complexiteit van het conflict.

Interesse?

Heeft u te maken met een (dreigend) conflict met uw buren? Neem dan gerust contact op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie.

Mediaton [Hoe gaat het in zijn werk?]

TOEN

In deze fase wordt helder hoe het geschil is ontstaan; wat houdt partijen verdeeld?

NU

De volgende stap bestaat uit het inventariseren van de belangen; welke belangen staan er op het spel?

STRAKS

Daarna is het tijd om oplossingen te bedenken die zoveel mogelijk tegemoet komen aan de belangen, er wordt gekozen en onderhandeld; Vol vertrouwen naar de toekomst!
favicon-fuse-beeldmerk

MEDIATION

[# voordelen]

Kosten

De kosten van mediation zijn in veel gevallen veel lager dan andere vormen van geschillenbeslechting zoals bijvoorbeeld rechtspraak.

Tijd

Een juridische procedure duurt al gauw zo’n 3 tot 6 maanden; een gemiddelde mediation duurt 2 maanden.

Win-win

Een oplossing in wederzijds belang dat is waar mediation zich op richt. Bij traditionele rechtspraak is er per definitie tenminste één verliezer.

[FUSE mediation] benieuwd naar nog meer voordelen?