Fuse-mediation-logo-typo
Bel voor hulp bij VvE-conflicten: 06-44029845

ARTIKELEN

[Online mediation-trajecten]

  25 maart 2020
  Margreet Malda

In verband met het corona-virus biedt Fuse Mediation nu ook online mediation-trajecten aan. Wat houdt dat voor u in?

Snelheid

Dat houdt onder andere in dat de zaken gewoon door kunnen gaan. U kunt ook nu gewoon met uw conflicten bij Fuse Mediation terecht. Zeker nu afgelopen maandag werd aangekondigd dat de verscherpte maatregelen nog tot 1 juni zullen duren is het belangrijk dat conflicten worden opgelost en niet onnodig lang blijven ‘sudderen’.

MfN-kwaliteit

Dat uw zaak nu ook online afgedaan gaat worden, wanneer u en de andere deelnemers dat willen, betekent niet dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de mediation. Natuurlijk zal het voor iedereen even wennen zijn, misschien zeker wel even met de technische kant, maar de ervaring leert dat het heel snel als ´gewoon´ wordt beschouwd door de deelnemers.

Voorafgaand aan de eerste plenaire-zoom-meeting wordt de overeenkomst door een ieder getekend zodat het MfN-reglement en de gedragsregels van toepassing zijn. Het traject voldoet dus gewoon aan de MfN-kwaliteit die u van Fuse Mediation mag verwachten.

Hoe gaat dat dan in de praktijk?

Het plannen van de intakes en de plenaire sessies is eenvoudig, nu een geschikte ruimte zoeken én huren niet aan de orde is. Daarnaast hoeft er geen rekening te worden gehouden met reistijd. Het enige wat de deelnemers nodig hebben, is een laptop mét de software van Zoom en een rustige ruimte waar anderen hen niet kunnen horen en zij niet gestoord worden.

Mocht u een online-mediationtraject willen starten of heeft u vragen over online-mediation? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Elke deelnemer aan de mediation krijgt vooraf een online mediation kit toegestuurd zodat een ieder goed voorbereid aan de plenaire sessie begint; Hoef je alleen nog maar even zelf een bakje koffie te zetten.