Fuse-mediation-logo-typo
Bel voor hulp bij VvE-conflicten: 06-44029845

ARTIKELEN

[Mediation kiezen = Lef hebben]

  29 februari 2016
  Margreet Malda

Als je voor mediation kiest heb je lef! Ja, echt! 

Als je een conflict hebt met een collega, buurman, leverancier, werknemer of wie dan ook, is het echt lef hebben als je op die persoon afstapt en zegt: ‘Zoals het nu gaat, gaat het niet langer. Kunnen we niet eens om tafel gaan zitten met een mediator om te kijken hoe we ons conflict kunnen oplossen?’

Want laten we eerlijk zijn, wanneer je midden in een conflict zit ben je eerder geneigd minder constructieve dingen te zeggen tegen de ander: ‘Is goed, dan zien we elkaar wel bij de rechter!’ Of: ‘Dit is de laatste keer dat wij zaken hebben gedaan. Ik zal iedereen afraden om met jou in zee te gaan!’ 

Door mediation als optie te noemen heb je dus lef nodig. Je geeft er indirect een hele hoop belangrijke signalen mee: ‘Ik erken dat we een conflict hebben, ik zit er mee, ik vind natuurlijk dat ik het bij het rechte eind heb en dat jij ongelijk hebt, maar ik vind onze (zakelijke) relatie zó belangrijk/ik wil zelf invloed hebben op de oplossing/ ik heb belang bij een snelle afwikkeling/ik heb behoefte aan maatwerk/etc. etc., dus, laten we erover praten.’

Met de vraag: ‘Moeten we niet eens om tafel gaan zitten?’ Is een oplossing vaak dichterbij dan je denkt. Je hebt er alleen wel lef voor nodig…

Zit je in een conflictsituatie? Denk eens aan mediation.
(neem gerust contact op misschien kan ik je verder helpen)