Fuse-mediation-logo-typo
Bel voor hulp bij VvE-conflicten: 06-44029845

ARTIKELEN

[Eerste vruchten]

  25 november 2015
  Margreet Malda

Vorige week rondde ik mijn opleiding Mediation aan het CvC (Centrum voor Conflicthantering) af. Deze week heeft hetgeen ik daar leerde al voorzichtige eerste vruchten afgeworpen.

Mijn twee zoontjes van ruim vijf en ruim drie hadden een ruzie over wie er in de auto op de zwarte stoelverhoger mocht zitten. De oudste is simpelweg het sterkst en de jongste zou het onderspit delven. De oudste stelde zich op het standpunt dat hij op de zwarte mocht. Ik hoorde mezelf zeggen… echt waar… ‘Ok, Jelte ,jij mag op de zwarte, maar wat heb jij dan Siebe te bieden?’ Hij dacht kort na en zei toen: ‘Dan mag Siebe op de terugweg op de zwarte…’ Geheel conform mij is aangeleerd op de opleiding checkte ik bij Siebe of hij kon instemmen met deze oplossing. Dat bleek het geval… Zo simpel kan het dus (ook wel eens) zijn.

Ik heb de hele weg met een smile op m’n gezicht gezeten. Dit belooft wat voor de toekomst.