[Van conflict naar oplossing]

Fuse Mediation biedt uiteraard volledige mediations. Daarnaast verzorgt Fuse Mediation ook workshops voor VvE-beheerders/accountmanagers. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de beide diensten. Wilt u advies over een conflict dat speelt in uw VvE of heeft u behoefte aan een bemiddelingsgesprek met de betrokkenen dan behoort dat ook zeker tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en u krijgt gegarandeerd een reactie binnen 48 uur. 

Mediation [bij VvE zaken]

Voor wie?

De VvE in de breedste zin van het woord: dus leden onderling, maar ook het bestuur en een of meer leden of de VvE en haar beheerder.

Waarom?

Alle leden hebben één heel belangrijk gezamenlijk belang: een goed onderhouden appartementencomplex/flat. De leden moeten hiervoor gezamenlijk zorgdragen. Een conflict binnen de vereniging van eigenaren kan ervoor zorgen dat de communicatie verslechtert, de verhoudingen verharden en het gezamenlijke belang uit het oog wordt verloren. Mediation is dan een prima oplossing. Niet te vergeten: Een goede sfeer binnen de VvE is ook gewoon heel belangrijk omdat het gaat om je buren, je wilt allemaal met plezier wonen in het gebouw. Tijdig ingrijpen is dus nodig.

Duur van de Mediation

Een mediation duurt gemiddeld tussen de zes en acht uur, verdeeld over 3 of 4 sessies. Uiteraard kan een mediation veel korter duren maar ook langer, dit is helemaal afhankelijk van de complexiteit van het conflict.

Interesse?

Heeft u te maken met een (dreigend) conflict binnen uw VvE ? Neem dan gerust contact op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan voor een prijsindicatie.

Workshop [VvE conflicten oplossen]

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor VvE beheerders/accountmanagers

Waarom?

Als VvE beheerder heeft u er uiteraard belang bij dat de sfeer in een VvE goed is. Wanneer er een conflict is of dreigt te ontstaan is het daarom van belang dat u de vergadering goed kunt adviseren over te nemen stappen. Na deze workshop weet u alles over mediation. Hoe het werkt, hoe lang een gemiddeld traject duurt en natuurlijk wat mediation kost.

In deze workshop komen in elk geval de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Mediation wat is het?
  • Mediation versus andere wijzen van geschillenbeslechting
  • De beheerder een uitstekende verwijzer!

Tijdsbesteding

De workshop duurt een dagdeel

Heeft u interesse of heeft u vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier of telefonisch op 06-44029845

Mediaton [Hoe gaat het in zijn werk?]

TOEN

In deze fase wordt helder hoe het geschil is ontstaan; wat houdt partijen verdeeld?

NU

De volgende stap bestaat uit het inventariseren van de belangen; welke belangen staan er op het spel?

STRAKS

Daarna is het tijd om oplossingen te bedenken die zoveel mogelijk tegemoet komen aan de belangen, er wordt gekozen en onderhandeld; Vol vertrouwen naar de toekomst!

favicon-fuse-beeldmerk

MEDIATION

[# voordelen]

Kosten

De kosten van mediation zijn in veel gevallen veel lager dan andere vormen van geschillenbeslechting zoals bijvoorbeeld rechtspraak.

Tijd

Een juridische procedure duurt al gauw zo'n 3 tot 6 maanden; een gemiddelde mediation duurt 2 maanden.

Win-win

Een oplossing in wederzijds belang dat is waar mediation zich op richt. Bij traditionele rechtspraak is er per definitie tenminste één verliezer.